🎃 Concursul CTF pentru invitațiile Mayday.conf a luat sfârșit

Acum 3 zile am pornit un concurs de tipul CTF pentru a putea premia 3 persoane cu invitații gratuite la Mayday.conf. Multumim tuturor celor interesați de acest CTF! La final, flag-ul corect a fost găsit de 4 persoane.

🎃  Concursul CTF pentru invitațiile Mayday.conf a luat sfârșit

Felicitări câștigatorilor! ZiUAZERO ii va contacta pe e-mail.

Acum 3 zile am pornit un concurs de tipul CTF pentru a putea premia 3 persoane cu invitații gratuite la Mayday.conf. Multumim tuturor celor interesați de acest CTF! La final, flag-ul corect a fost găsit de 4 persoane. Am extras numele lor folosing https://namepicker.net/, am renunțat la random.org datorită unor condiții de folosire nu foarte clare. Mai jos, regăsiți embeded clipul extragerii.

Un CTF distanță de MayDay.conf Cluj e articolul prin care lansăm concursul CTF pentru invitațiile la Mayday.conf.
Interviu MayDay.conf e articolul scris de iONUȚ, unde regăsiți mai multe detalii despre eveniment și despre motivația organizatorilor.

Write-up CTF Invitație Mayday.conf

Logo-ul ZiUAZERO ascunde un mesaj stenografiat. Fișierul trebuie convertit in strings (cu notepad, online tools, cli, etc). În stringurile rezulate se poate observa un string aparte, lung sub forma unui cod BASE64. Șirul de caractere ce formează cod-ul BASE64 trebuie decodat. Primele caractere ale cod-ului BASE64 pot fi verificate pentru a afla formatul fișierul codat. În acest caz, iVBORw decodat din BASE64 in text are ca rezultat expresia PNG. Prin decodare fișierului din BASE64 într-un format PNG se obține flag-ul final, logo-ul Mayday.conf.