Interviu MayDay.conf

Interviu MayDay.conf

Cu pași repezi, se apropie conferința MayDay.conf. Aceasta este prima conferință dedicată domeniului de Cybersecurity ce se organizează în Cluj Napoca.

Acest eveniment a apărut ca urmare a pasiunii organizatorilor pentru acest domeniu dar și din dorința oamenilor care își doreau să participe la un eveniment al lor, organizat în Cluj, unul din principalele centre IT din România și Europa.

De asemenea, MayDay.conf este organizată cu ajutorul sponsorilor și partenerilor din community/media.

Ideea de conferință a prins contur în 2019, după 2 ani în care organizatorii și-au făcut curaj să organizeze acest eveniment. Pentru că provin din zona tehnică, atât ei cât și organizatorii, dar și persoanele implicate din partea partenerilor, aceștia au întâmpinat dificultăți în înțelegerea logisticei din spatele unei conferințe. Dar, cu pasiune și dedicare, acum sunt mândrii că ne mai desparte circa o lună până când va avea loc conferința. Organizatorii și-au dorit mereu să participe la evenimente de unde pot pleca cu informații noi din zonele de interes. Din păcate, aceste evenimente nu sunt foarte multe la număr, iar aici au observat cei de la MayDay.conf că pot veni în ajutorul comunității cu ajutorul conferinței.

Înainte de MayDay.conf, fiecare dintre organizatori a fost speaker sau trainer la diferite evenimente sau workshop-uri din domeniu, în colaborare cu CERT-uri naționale europene sau companii de securitate din US și EMEA.

Echipa lucrează de mai bine de 12 ani în domeniu, iar aceștia confirmă faptul că la început a fost foarte mult research personal, deoarece materialele de studiu nu se regăseau într-un număr mare.

Acum, timpul nu ne mai permite să studiem ce apare în fiecare zi. Încercăm să ne menținem la un nivel cât mai înalt și pentru că fiecare dintre noi are un job în cybersecurity, să fim cât mai buni.

Sunt câteva motive care îi determină să realizeze din MayDay.conf un eveniment atrăgător pentru specialiști: încurajarea de knowledge sharing, ridicarea nivelului de conștientizare în piață cu privire la riscurile de cybersecurity și creșterea nivelului de awareness cu privire la resursele umane pe care Clujul și Romania le are în acest domeniu.

Publicul țintă este reprezentat de către toate persoanele care își doresc să învețe lucruri de actualitate în domeniul cybersecurity cât și profesioniștilor care vor să se întalnească pentru 2 zile și a dezbate subiecte de interes pentru ei.

Toți speakerii ce vor fi prezenți la conferință sunt experți în domeniul lor, fie că vorbim de Malware Analysis sau Network Security Monitoring.

Au fost selectate doar prezentările cu conținut tehnic puternic, și care să fie în acord cu principiul evenimentului, de a împărtășii cu alții din cunoștințele lor.

De exemplu, se va prezenta modul în care a fost descoperită o vulnerabilitate 0-Day într-o componentă importantă a sistemelor de operare Windows, astfel încât cei prezenți vor învăța care a fost abordarea și pașii tehnici parcurși pentru a o descoperii. Astfel, vom răspunde la intrebări pe care mulți dintre noi ni le punem în momentul în care ne gândim la felul în care sunt descoperite vulnerabilitățile 0-Day atât cât și cine le descoperă.

Lista completa a speakerilor: https://www.MayDay-conf.com/speakers/

În urma conferinței ne dorim ca fiecare dintre participanți să plece măcar cu câteva noțiuni noi învățate. Astfel, fie vom deschide apetitul unora de a studia un domeniu nou, fie se vor perfecționa cu elementele noi invățate. Ne dorim ca toți să spună la final, că cele două zile au meritat.

În cadrul conferinței, partenerii nostrii de la Cyber Threat Defense o să organizeze un concurs CTF în care vor fi incluse minim 8 challenge-uri din domenii precum: pentesting, reverse engineering, binary exploitation, etc. Primii trei câștigători vor fi recompensați cu premii care constau în echipamente de penetration testing.

Echipa MayDay.conf mulțumește celor care deja s-au înscris într-un număr atât de mare în perioada de Early Bird care se va termina la sfârșitul lunii Septembrie.

Mai puteți beneficia de reducere timp de 2 săptămâni: https://www.eventbrite.com/e/maydayconf-cluj-napoca-1-annual-cyber-security-conference-registration-60061688126

Dacă participați la conferință, vă aștept să vă împărtășiți părerile pe pagina de Facebook.