McAfee, Sophos și Avast sunt printe suitele de antivirus afectate de ultimul update de Windows

Updateurile de securitate livrate de Mirosoft pe data de 9 aprilie încetinesc sistemele ce rulează suitele de antivirus de la McAfee, Sophos și Avast.

McAfee, Sophos și Avast sunt printe suitele de antivirus afectate de ultimul update de Windows

Updateurile de securitate livrate de Mirosoft pe data de 9 aprilie încetinesc sistemele ce rulează suitele de antivirus de la McAfee, Sophos și Avast.

Conform buletinului de securitate al celor de la Microsoft, aceștia au identificat că sistemele ce rulează suitele de protecție menționate mai sus, încetinesc timpul de pornire al calculatorului cât și performanțele sistemul pe parcursul utilizării sale.

Printre cele menționate mai sus, se pot identifica și următoarele suite care sunt afectate de acest update: Sophos Endpoint și Sophos Enterprise Console, Avira, ArcaBit, Avast și McAfee Security Threat Prevention 10.x cât și McAfee Host Intrusion Prevention 8.0.

De asemenea, cei de la McAfee au reacționat și au scris un articol oficial în urmă descoperirilor. Aceștia au confirmat că învestighează simptomele și vor livra un update ce va rezolva aceste probleme.

Cei de la Sophos, au reacționat la fel și au scris un articol oficial în urma plângerilor primite de la clienții lor. Sophos Intercept X este unul dintre suitele ce nu este afectată de acest update de Windows.

Încă nu este clar care este cauza problemelor, dar cei de la Microsoft au descris simptomele că ar putea fi cauzate în urma updateurilor de securitate livrate in Aprilie cât și în urma implementării a Kerberos în anumite versiunie. Kerberos este un protocol de autentificare ce este folosit într-un număr mare de produse open-source cât și comerciale.

Microsoft a oferit o soluție de ”workaround”, cum ar fi ștergerea ticketelor Kerberos de pe sistemele afectate, cât și restartarea serviciilor de ”Internet Information”. Aceste acțiuni, ar trebui să îmbunătățească performanțele sistemelor ce ruleaza ultimul update de Windows oferit în Aprilie.

Cei de la Avast au anunțat că cei care rulează Avast for Business, Avast CloudCare, și AVG Business Edition pe platforme Windows 7, sunt de asemenea afectați. Aceștia oferă clienților săi un fix prin intermediul ”micro-updateurilor” ce ar trebui să rezolve aceste simptome și să îmbunătățească performanțele sistemelor.

Dacă ați fost afectați de acest update de Windows, vă aștept să vă împărtășiți experiențele pe pagina de Facebook.