Interviu HackTheZone

Am luat legătura cu cei de la HackTheZone pentru a afla mai multe despre planurile lor. Echipa este compusă din 7 membri și aproximativ 10+ voluntari. Numărul membrilor este în creștere și totodata și cel de voluntari.

Interviu HackTheZone

Am luat legătura cu cei de la HackTheZone(HTZ) pentru a afla mai multe despre planurile lor. Echipa este compusă din 7 membri și aproximativ 10+ voluntari. Numărul membrilor este în creștere și totodata și cel de voluntari.

Membrii echipei sunt foarte bine pregătiți, însă mereu avem de învățat. Echipa deține skill-uri de cryptography, penetration testing, physical security, social engineering, IoT, web servers, programming, networking cât și de sisteme de operare.

Acesta este un proiect orientat către publicul larg, unde aceștia au posibilitatea de a își exersa sau pune în practică skill-urile de Ethical Hacking.

HTZ a apărut dintr-o simplă discuție, între Alex și Valentin - asociatul său.

Cum ar fi dacă am avea niște challenge-uri amplasate în diferite locații prin oraș?

Alex și Valentin, au fost colegi de birou, iar în timpul liber exersau în diferite medii online activități de penetration testing. De aici a fost un singur pas pentru a-și valida pasiunea comună. Când au început acest drum, au tras linie și au observat ce pot face și ce nu pot face. Plecând de la analiza aceasta scurta și totodată comună în orice business/event, au observat unde se pot completa unul pe celălalt.

Echipa din spatele proiectului este la prima prezentare publică ce poate fi corelată cu lumea de cybersecurity. Aceasta conferință va fi o experiență nouă și pentru ei. Evident, există puține emoții ca vor urca pe scena, dar aceștia au promis se vor ridica la nivelul așteptărilor tuturor.

Cum a-ți început și cum a-ți învățat despre hacking?

Google, Google, Google!

Au învățat singuri, însă totodată au fost ajutați foarte mult de experiența acumulată în compania unde au fost colegi.

Proiectul a luat naștere prin simplul fapt că nu exista un loc sau un concept similar, unde să ai parte de provocări dinamice și necunoscute. Ei au venit cu acest concept pentru prima dată în Romania și totodată în Europa, iar scopul lor este să ducă acest concept de challenge la un nivel cât mai apropiat de viața reală cât și să realizeze scenarii cât mai reale.

Motivația acestora este reprezentată prin această nevoie și au primit feedback încă de la bazele conceptului lor - HackTheZone.com. Și-au dat seama că cei interesați de acest topic, nu sunt doar cei pasionați de domeniul de cybersecurity, ci sunt și foarte multe arii din IT ce vor să participe la acest eveniment, să exploreze, să învețe, să descopere. Fix ceea ce HTZ dorește să realizeze.

Pratic, proiectul nostru, te ajută să explorezi și să înțelegi cum funcționează mintea atacatorului, doar că în cadrul evenimentului, o facem în scop etic - Ethical Hacking.

Challenge-urile lor (CTF-uri), se adresează către publicul pasionat de IT Security, însă vor fi puși la diferite încercări: cryptography, pentesting, social engineering, anytical thinking, networking. Fie începi aceste challenge-uri singur, fie te înscrii singur, dar atenție :) premiul cel mare este câștigat de unul singur! Va exista un singur câștigător. Acesta poate să împarta premiul cu echipa lui.

Publicul ce va fi prezent la conferință este compus din multe arii. În orice arie/zone din industria IT&C ai nevoie de IT Security, însă aceștia așteaptă deasemenea: pasionați de securitate cibernetică, studenți, oameni care lucreaza deja în industria securității cibernetice, șefi de echipe si mulți alții.

Trebuie înteles faptul că IT Security înseamnă mai mult și trebuie să luam în calcul riscurile la care ne expunem zi de zi. De aceea dorim să vă arătam/spunem din experiența noastră și a speakerilor, ce se întamplă și cum se întamplă.

Speakerii ce vor fi prezenți sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere tehnic. Cât despre CV-ul lor ar putea spune că este impresionant. Numele lor sunt făcute publice pe website-ul HackTheZone.com. Skill-urile lor vin direct din "focurile" securității cibernetice, aceștia lucrează în domeniul IT Security și au pregătit niște subiecte foarte interesante ce vor fi dezbătute pe scena HTZ în perioada de 17-18 Octombrie.

Trebuie să facem puțin diferența între anumiți termeni și cum îi folosim. A fi HACKER, înseamnă mult. Aceștia vor să aducă la un loc toți doritorii și pasionații din  domeniul IT Security, iar proiectul HTZ aduce niște scenarii demne de Ethical Hackers. Echipa a conceput aceste challenge-uri să ajute comunitatea în a înțelege "cum gândește un hacker" și să expună cele mai interesante și facinante părți ale acestei profesii - Ethical Hacker.

Publicul va beneficia de multe cunoștințe la eveniment iar în cele din urmă aceștia vor avea ocazia să își construiască THE BIG PICTURE. Dacă acum ceva timp discutam cu toții pe un forum despre cum se întamplă anumite atacuri cibernetice, HTZ oferă publicului ocazia să descopere în carne vie mai mulți Ethical Hackers față în față.

Încurajăm să fie luați la întrebări, să își exprime curiozitatea, să încerce acasă în timpul lor liber activități etice, dar la conferință or să cunoască mai mulți pasionați de acest domeniu. Ne vedem acolo!
La conferință se va oferi premiul cel mare, de 3000 Euro!

Înainte de premiere, echipa HTZ va urca pe scenă și va explica cum trebuia abordat fiecare challenge din punct de vedere tehnic sau nu.

Aceștia îsi rezervă dreptul de a premia locul 1, însă este posibil să mai existe și alte surprize oferite din partea sponsorilor și partenerilor. Surprize vor fi și este posibil să existe un challenge foarte interactiv.

Având în vedere că este pentru prima dată în Romania și Europa, o să fie o experiență unică. Cât despre challenge-uri, aceștia consideră că sunt foarte interactive, iar dacă nu sunteți convinși de asta, HTZ vă așteaptă pe canalul lor de  Slack - hackthezone.com/slack.

Aici se lansează challenge-uri de TEST și totodată acestea sunt premiate cu invitații.

Oferim ocazia asta pentru a vă pregatiipentru lansarea oficială a challenge-urilor din data de 12-13 Octombrie. După challenge-uri, vă așteptăm la conferință în data de 17-18 Octombrie la Crystal Palace Ballrooms, ce se află pe Calea Rahovei 198A, București.

Pe scenă vor fi prezentate topic-uri multiple, iar acestea vin din partea unor oameni cu o experienă foarte mare în domeniu. Discuțiile vor fi dinamice, vor reuși să fie înțelesul tuturor. Având în vedere că își doresc să mărească numărul membrilor din comunitatea de Ethical Hacking, și tu poți să contribui la aceasta comunitate.

Happy Ethical Hacking !
Dacă participați la conferință, vă aștept să vă împărtășiți părerile pe pagina de Facebook.