Collection#1 - analiză realizată de cei de la HACKOUT

Peste 1 milion de conturi au fost afectate iar printre site-urile targetate se pot regăsi facultăți, magazine online, forumuri, portaluri legislative, bănci, aplicații mobile cât și instituții publice.

Collection#1 - analiză realizată de cei de la HACKOUT

Cei de la hackout.ro au găsit unul dintre cele mai mari leak-uri din lume în momentul de față. Peste 1 milion de conturi au fost afectate iar printre site-urile targetate se pot regăsi facultăți, magazine online, forumuri, portaluri legislative, bănci, aplicații mobile cât și instituții publice.

Collection#1 care este detaliat pe platforma celor de la hackout.ro, cuprinde 5 subcolecții în care aceștia detaliază ce este acela un leak, confirmă că datele arhivate ocupă în totalitate aproximativ 380 GB, iar dezarhivate mai mult de 2TB.

Sursa datelor este incertă în momentul de față dar cercetători diferiți din cybersecurity au analizat sursa la rândul lor și au afirmat că este posibil ca toate leak-urile incluse în analiză să aparțină de același autor.

Hackout.ro își propune să analizeze toate leakurile găsite și să ajungă la o concluzie asupra datelor și conținutului lor astfel încât să concluzioneze care este impactul acestui leak asupra românilor.

Pentru cei dornici de a citi în detaliu raportul, puteți accesa acest link.

De asemenea, platforma hackout dispune de funcționalități ce îți permit să verifici dacă ai fost afectat de leak. Practic vă puteți căuta adresa de mail prin întreg leak-ul pentru a aflat dacă mail-ul și parola au fost compromise și de asemenea vă puteți verifica complexitatea parolei și să aflați dacă această a fost leak-uită la un moment dat.

Vă recomand să analizați raportul celor de la hackout pentru a înțelege cât de bine vă securizați propriile conturi.
Dacă ați fost afectați de această leak, vă aștept să vă împărtășiți experiențele pe pagina de Facebook.