BitDefender a lansat o versiune nouă a tool-ului GandCrab Ransomware Decryption Tool

Cei de la BitDefender au lansat un tool de decriptare al fișierelor afectate de către ransomware-ul GandCrab care a reușit să infecteze 1.5 milioane de dispozitive de când a luat naștere în Ianuarie 2018.

BitDefender a lansat o versiune nouă a tool-ului GandCrab Ransomware Decryption Tool

Cei de la BitDefender au lansat un tool de decriptare al fișierelor afectate de către ransomware-ul GandCrab. Acesta a reușit să infecteze 1.5 milioane de dispozitive de când a luat naștere în Ianuarie 2018.

Aceștia au scris un articol în care detaliază când a apărut ransomwareul GandCrab, cum a evoluat și care sunt tool-urile dezvoltate de către BitDefender care vă pot ajuta în cazul în care ați fost afectați de ransomware.

Acest tool poate decripta toate versiunile de GandCrab până la versiunea 5.2

Ca parte a proiectului "No More Ransom", cei de la BitDefender lucrează cu cei de la FBI, Europol, Poliția din Londra și alte agenți din jurul lumii pentru a ajuta userii afectați de ransomware.

BitDefender a lansat mai multe versiuni ale tool-ului în ultimele luni, tool ce a ajuta aproximativ 30.000 de useri afectați în procesul de recuperare al datelor, de asemenea evitând plata a recompenselor ce se aduna la o suma de 50 de milioane de dolari.

Hackerii ce au dezvoltat GandCrab ofereau și un serviciu de tip "Ransomware-as-a-Service (RaaS)", platforma ce a oferit altor hackeri oportunitatea de a se folosi de acest serviciu, colectând suma de 2 miliarde de dolari, bani veniți de la victime ce au fost afectate.

Lansat în 2018, GandCrab a fost tool-ul principal utilizati de hackerii afiliați cu activități tip ransomware, iar aceasta platformă a fost utilizată de peste 50% pe piața de ransomware în mijlocul anului 2018.

Deoarece aceștia foloseau un tip de business "ransomware-as-a-service", acest serviciu putea fi achiziționat de pe dark web, iar dezvoltatorii rețineau 40% din profitul obținut de hackeri, iar restul de 60% rămâneau la cei care au folosit serviciul.

Cu siguranță cei de la GandCrab au pus mână pe o sumă de bani foarte mare, lucru ce le permite "ieșitul la pensie".

Dacă ați fost afectați de această metodă de ransomwae, vă aștept să vă împărtășiți experiențele pe pagina de Facebook.