Hackerii au obținut access în producția celor de la Stack Overflow


Stack Overflow a confirmat că au fost ținta unui atac cibernetic, lucru ce le-a oferit hackerilor acces în mediul de producție al acestora.

Websiteul funcționează în momentul de față iar aceștia au făcut un anunț public prin intermediul unui mesaj scurt prin care confirmă faptul că pe data de 11 Mai, niște hackeri au obținut acces în mediul lor de producție.

Datele utilizatorilor nu sunt afectate iar aceștia încă nu au descoperit cum au reușit aceștia să obțină acces în rețeaua internă, dar în urma incidentului, aceștia au luat ca măsuri de protecție rezolvarea tuturor vulnerabilităților cunoscute în momentul de față.

Site-ul a luat naștere în anul 2008 și servește pe post de platformă tip "question-answer" pentru topicuri de programare. O parte din Stack Exchange Network a crescut într-o comunitate cu un număr mai mare de 10 milioane de utilizatori, acest lucru întâmplându-se în Ianuarie 2019.

Platforma este disponibilă în diverse limbi (Engleză, Spaniolă, Rusă, Portugheză sau Japoneză). Conform websiteului, mai mult de 50 de milioane de vizitatori accesează siteul lunar pentru a obține rezolvări la problemele întâmpinate ce țin de dezvoltare de cod, dezvoltare de abilități sau să găsească oportunități de job.

Cei de la Stack Overflow au confirmat că vor da mai multe detalii asupra incidentului de îndată ce vor termina investigația.

Dacă utilizați și ați observat ceva suspect pe platforma celor de la Stack Overflow, vă aștept să vă împărtășiți experiențele pe pagina de Facebook.